Om Signal

Vi bygger fremtiden

Det er både spennende og utfordrende å være leverandør av telekommunikasjon i Nord-Norge. I et landskap med høye fjell, dype daler, vind og vær er det ekstra krevende å bygge infrastruktur. Det er tøft å drive næringsvirksomhet hvor avstandene er store og tettheten av mennesker lav. Men som regional aktør med et stort hjerte for Nord-Norge fortsetter Signal å bygge ut fiber – der folk ønsker å arbeide og bo.

Mengden datatrafikk sprenger nye grenser hver dag, behovet for en sikker, rask og stabil bredbåndstilgang øker. Både i by, bygd og i vårt øyrike skal vi bo og drive næringsvirksomhet også i fremtiden, med en hastighet og en kvalitet som morgendagen krever. Derfor er det viktig å bygge ut morgendagens motorvei, fibernettet, her nord.

Om Signal

Signal Bredbånd AS er Nord-Norges største fiberleverandør. Vi bygger og drifter fibernett, og leverer bredbåndstjenester i Nordland, Troms og Finnmark.

Signalgjengen står på hver dag for å levere de beste tjenestene og produktene til våre kunder. Vi kjenner regionen og lokalmiljøet, og vet hvor viktig nærhet og tilgjengelighet er. Derfor har vi blant annet valgt å bygge opp både eget kundesenter og teknisk driftsavdeling lokalt.

Signal eies av Lyse Energi AS, og er en del av Altibox-partnerskapet.

Forretningsidé: Levere innhold og kommunikasjonstjenester primært på fiber.

Visjon: Signal til alle – overalt

Misjon: Å tilby fremtidsrettede produkter og tjenester, der folk arbeider og bor.

Organisasjonsmål: Å være lokal og nær, med kompetanse lik resten av bransjen.

Verdier

Vi tar GREP hver dag med våre verdier.

Grensesprengende – Vi tør og vil. Innovasjon og fiber er viktig for oss.

Respekt – Vi skal forstå kundene, og kundene skal forstå oss.

Entusiastisk – Vi er fleksible og positive.

Profesjonell – Vi har høy kompetanse og moral.

Alltid nær og tilgjengelig

Lokal tilstedeværelse er viktig for oss, så våre kunder kan alltid være trygge på at vi er i stand til å gi den beste kundeservicen. Signal har sammen med Altibox hatt Norges mest fornøyde TV- og bredbåndskunder i fem år på rad i følge Epsi - det er en tillitserklæring som gir oss energi til å bli enda bedre.

Vi har tro på at de bedriftene som velger å skape verdier i sitt nærområde bygger kompetanse, bidrar til næringsutvikling lokalt og kjenner kundene, vil lykkes over tid. De siste tiårene har det vært en sentraliseringstrend i nord, men vi ønsker å bygge og vokse lokalt.

Historikk

Etablert Juni 2002: Fiber-eventyret starter på Fauske. Selskapet het den gang Salten Bredbånd og var et samarbeid mellom de lokale kraftselskaper i indre Salten. Og de «gode naboene» var Salten Kraftsamband AS, Fauske Lysverk, Dragefossen Kraftlag, Sørfold Kraftlag og Skjerstad Kraftlag.


2003

Første hele driftsår, selskapet omsatte for 3.5 MNOK.


2006

Omsetning på 22 MNOK.


2007

Hans Larsen blir ny adm. direktør og reposisjonerer selskapets mål og strategier.


2008

Selskapet endrer navn til Signal Bredbånd AS. Samme året blir en liten lokal it-aktør i Bodø oppkjøpt.


2009

Signal blir Altibox partner på privatmarkedet med enerett til å distribuere produktet til 73 av 89 kommuner i Nord Norge.


2010

Signal går inn i Mo i Rana, og kjøpe kabel-tv selskapet Rananett.


2011

Omsetningen passerer 102 MNOK.


2012

Omsetningen passerer 125 MNOK.


2013

Omsetningen passerer 158 MNOK.


2014

Signal etablerer seg i Tromsø og i mai selger selskapets 6 eiere seg ut til en stor eier, Lyse Teleinvest AS.


Fremtiden

Signal er et vekstselskap, og vi har et mål og nå en omsetning på mer enn 500 MNOK i 2022. Vi går dermed en svært spennende fremtid i møte. Med kompetente og engasjerte medarbeidere har vi de beste forutsetninger for å utvikle oss og vokse videre her nord.

Vår største drivkraft er å være lokal og nær, og har derfor som et av hovedmål og bidra til å bygge og levere innhold til våre kunder der de arbeider og bor.